Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορονοϊός: Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης περνάει την καραντίνα στη Γερμανία με... 20 γυναίκες! (pics)

Κορονοϊός: Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης περνάει την καραντίνα στη Γερμανία με... 20 γυναίκες! (pics)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του βασιλιά της Ταϊλάνδης να μετακομίσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη νότια Γερμανία μαζί με το κοντινό του περιβάλλον, καθώς και ένα χαρέμι από 20 γυναίκες, προκειμένου να απομονωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Maha Vajiralongkorn, γνωστός ως Βασιλιάς Ράμα ο 10ος, έλαβε ειδική άδεια για να κλείσει ολόκληρο το τετράστερο Grand Hotel Sonnenbichl στη Βαυαρία, παρά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Τα κοινωνικά μέσα στην Ταϊλάνδη έχουν πάρει… φωτιά και ασκούν δριμεία κριτική στον βασιλιά, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Metro, κινδυνεύει μέχρι και με 15 χρόνια φυλάκισης καθώς η προσβολή της μοναρχίας αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο βασιλιάς Ράμα ο 10ος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως στην Ταϊλάνδη από τον Φεβρουάριο, ενώ στη χώρα του έχει σημάνει συναγερμός λόγω της πανδημίας. Διάφορες περιοχές έχουν αρχίσει να κλείνουν, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους εννέα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.524.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βασιλική συνοδεία περιελάμβανε ένα «χαρέμι» 20 γυναικών και ότι 119 από τα μέλη της επέστρεψαν σπίτι τους ύστερα από υποψία ότι έχουν τον ιό. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο Garmisch-Partenkrichen.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης με τη σύζυγό του

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης με τη σύζυγό του

Κορονοϊός: Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης περνάει την καραντίνα στη Γερμανία με... 20 γυναίκες! (pics & vid)  - Media Gallery