Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

Σύψας: «Ανάσταση στα μπαλκόνια μας - Τότε ξεκινά η άρση των μέτρων»

Για το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων, το οποίο, όπως ο ίδιος είπε, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει στα τέλη Μαΐου, μίλησε ο Νίκος Σύψας.

«Αν καταφέρουμε και μείνουμε όλοι μέσα στα σπίτια μας, τότε η κορύφωση θα είναι σχετικά ήπια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Για την άρση των μέτρων, ο Σύψας τόνισε ότι είναι πολύ πιο δύσκολη από τη λήψη, καθώς «ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει επάνοδο της επιδημίας».

Ο καθηγητής τόνισε ότι στη χώρα μας έχουμε αυτή τη στιγμή μία αργή άνοδο, «καθώς τα κρούσματα θέλουν μία εβδομάδα για να διπλασιαστούν. Στην Ιταλία τον Φεβρουάριο είχαν διπλασιασμό σχεδόν κάθε μέρα».

Όπως τόνισε, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επιδράσει τις επόμενες δέκα μέρες. «Αυτή την περίοδο θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, έτσι ώστε να έχουμε μία καλή επίδραση και η κορύφωση να είναι ήπια», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Σύψας, σίγουρα τον Απρίλιο θα έχουμε μέτρα, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι θα κάνουμε Ανάσταση στα μπαλκόνια μας, αλλά όπως είπε, αν όλα πάνε καλά, προς το τέλος Μαΐου «μπορεί να βγούμε λίγο στο ξέφωτο».