Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μακρόν

Δεν έχει τέλος το καταστροφικό έργο του κορονοϊού στη Γαλλία

Νέα σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊο στη Γαλλία, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 365 νέοι θάνατοι, ενώ επιβεβαιώθηκαν 29.155 κρούσματα του ιού στη χώρα. Επίσης 13.904 ασθενείς με Covid-19 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας. Από αυτούς 3.375 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι.

Ο νεότερος απολογισμός έρχεται την ώρα που ο Ντιντιέ Ραούλ, ο επιστήμονας που μίλησε πρώτος σε όλο τον κόσμο για την πιθανή αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης, ουσίας που εντοπίζεται σε φαρμακευτική αγωγή για την ελονοσία, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καλεί την επιτροπή ειδικών στη χώρα να αλλάξει στρατηγική.

Με επιστολή του στην εφημερίδα Le Monde, ο επιδημιολόγος αντιτίθεται σε επιστήμονες και γιατρούς στη χώρα του, μέλη της ομάδας ειδικών γύρω από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι όπως λέει προτιμούν τις μεθοδεύσεις από την πραγματική ιατρική.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν σημείωσε πως από την αρχή της επιδημίας οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 1.696, εκ των οποίων και μια έφηβη 16 χρόνων στην ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού. Χθες ο αριθμός ανερχόταν σε 1.331.

Μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι, το 34% είναι μικρότεροι από τα 60 έτη, ενώ το 58% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 80 ετών. Τέλος, 4.948 ασθενείς πήραν εξιτήριο στη Γαλλία, έχοντας αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό.