Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
214

Πέτσας: «Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί…»

Στην «καμπάνα» του κινδύνου που έκρουσαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι ειδικοί στάθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο ιός δεν έφυγε και τρέφεται από τον εφησυχασμό», ανέφερε αρχικά ο Πέτσας και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί θα το πληρώσουμε».

Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπούν συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου με εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο Πέτσας αναφέρθηκε στις τρεις εστίες ανησυχίες για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι πρόκειται για τα χερσαία σύνορα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα καταστήματα διασκέδασης, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί επεκτείνεται σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Για τον σχεδιασμό τον Δεκαπενταύγουστο ο Πέτσας σημείωσε ότι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται βάσει όσων συστήνουν οι ειδικοί. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας».

Ο Πέτσας αναφέρθηκε στην τραγωδία στη Βηρυτό, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη βούληση της κυβέρνησης να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου στο τιτάνιο έργο της έρευνας και διάσωσης τραυματιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη στη Βηρυτό για τον σκοπό αυτό. Η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης εφόσον χρειαστεί».