Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
124

Τα γυρίζει ο Τραμπ: Αποκαθιστά εν μέρει τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει εν μέρει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπως μετέδωσε το «Fox News», επικαλούμενο προσχέδιο επιστολής στη διεύθυνση https://fxn.ws/3bFNpuG.

Η Αμερικανική κυβέρνηση «θα συμφωνήσει να καταβάλει ποσό έως αυτό που καταβάλλει η Κίνα σε εκτιμώμενες συμβολές στον ΠΟΥ», ανέφερε το Fox News επικαλούμενο την επιστολή.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέστειλε τη συμβολή των ΗΠΑ στον ΠΟΥ στις 14 Απριλίου, κατηγορώντας τον διεθνή οργανισμό ότι προάγει την «παραπληροφόρηση» της Κίνας όσον αφορά το ξέσπασμα του κορονοϊού και σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει μια αξιολόγηση του ΠΟΥ.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψαν τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ η Κίνα επέμεινε ότι είναι διαφανής και ανοιχτή.

Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος συμβαλλόμενος στον ΠΟΥ. Αν οι ΗΠΑ καταβάλουν το αντίστοιχο της συμβολής της Κίνας, όπως προστίθεται στο δημοσίευμα του «Fox», το νέο επίπεδο της χρηματοδότησης του οργανισμού από την Ουάσινγκτον θα ανέρχεται σε περίπου το 1/10 του προηγούμενου ποσού που κατέβαλλε κα ιτο οποίο ανερχόταν σε περίπου 400 εκατ. δολάρια ετησίως.