Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
μαγαζί

Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση για το άνοιγμα της εστίασης

Βήμα – βήμα αναμένεται να γίνει η άρση των μέτρων, ωστόσο όλα θα αποφασιστούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, με το άνοιγμα της εστίασης να παραμένει άγνωστο.

Συγκεκριμένα, η εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστική για το άνοιγμα της εστίασης με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τον Φεβρουάριο τα εστιατόρια και τα καφέ και να δοθεί προτεραιότητα σε όσα μαγαζιά διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Οι επιχειρηματίες που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για πολλά «λουκέτα», αλλά και οι πελάτες περιμένουν να πιούν έναν καφέ έξω, πάντα με την τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων.

Πως θα ανοίξει η εστίαση

Σε πρώτη φάση αναμένεται να ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι, καθώς υπάρχει ήδη επιδότηση για θερμαντικά σώματα, η οποία ισχύει αναδρομικά για όσους ήδη διαθέτουν δίνοντας την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να τα χρησιμοποιήσουν, ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν στον χώρο τους πελάτες.

Τα τραπέζια θα αναπτυχθούν σε απόσταση, ενώ αποκλείεται για την ώρα το σενάριο να υπάρξουν τραπέζια για δύο άτομα μόνο, μετά την αντίδραση των επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το σενάριο που εξετάζεται είναι για τα εστιατόρια και μόνο και όχι για τα μπαρ.

Η απάντηση στον γρίφο για το πότε θα ανοίξουν τα εστιατόρια, αναμένεται να δοθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.