Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κορονοϊός

Αυτές είναι οι 4 πρώτες περιοχές σε κρούσματα κορονοϊού από τις 4 Αυγούστου

Τις τελευταίες  μέρες τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 1.000. Η διασπορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις υγειονομικές αρχές που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις εστίες μετάδοσης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με το Ανοικτό Κανάλι, εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. 

Την κρισιμότητα των επόμενων ημερών τόνισε και ο Δήμαρχος της ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντίνος Ζέρβας, για την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων στην πόλη. «Θα δούμε πώς θα πάμε και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις». To Σάββατο είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν 43 κρούσματα και 4 στη Χαλκιδική. Δεν αποκλείεται μάλιστα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- να οδηγηθούμε στην αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Υπάρχει ένας όγκος εκθετών και μεγάλη προετοιμασία, αλλά θα ξέρουμε έως τις 15 Αυγούστου τι θα κάνουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΘ.

Πού χτύπησε «κόκκινο» ο κορονοϊός από 4/8 έως 9/8

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν 194 κρούσματα

Στην Αττική 160

Στη Λάρισα 46.

Στον Έβρο 45

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του Open, δήλωσε πως η «ο ιός βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα και η διασπορά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη»

Γάμοι, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε κέντρα διασκέδασης αποτελούν ηχηρό καμπανάκι για τους ειδικούς αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα πάντα με το Open, αύριο Δευτέρα, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, θα μπουν στο τραπέζι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν εν όψει Δεκαπενταύγουστου.

Φόβους ότι βρισκόμαστε ήδη στην δεύτερη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, εκφράζουν οι ειδικοί. Ο αριθμός των κρουσμάτων κινείται στα επίπεδα Απριλίου, όταν είχαμε lockdown, με σαφώς βέβαια λιγότερα τεστ τότε. Στις κυβερνητικές συσκέψεις έχει τεθεί επί τάπητος το μοντέλο «Πόρος» να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρούνται ανοδικά επιδημιολογικά φορτία.

Ο κύριος Δρόσος Καραγεωργόπουλος, παθολόγος λοιμωξιολόγος εξέφρασε με τη σειρά του την ανησυχία του εν όψει Δεκαπενταύγουστου μιλώντας το OPEN TV. «Επειδή υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και επειδή οι χώροι λατρείας θα έχουν μεγάλο συνωστισμό, είμαστε ανήσυχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.