Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Σκληρά, αλλά πρέπει»: Τα δύο νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον Δεκαπενταύγουστο

«Σκληρά, αλλά πρέπει»: Τα δύο νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον Δεκαπενταύγουστο

Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το πιο κρίσιμο διάστημα, που εν πολλοίς θα καθορίσει αν θα μπούμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ή όχι, είναι εκείνο του Δεκαπενταύγουστου.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα της, προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο τραπέζι, λοιπόν, έχουν πέσει δύο ακόμα μέτρα, τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις εάν εφαρμοστούν. Όμως, η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη.

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό και το πιο πιθανό είναι να ακούσουμε τον Νίκο Χαρδαλιά τις επόμενες μέρες να τα ανακοινώνει.

Ποια είναι αυτά;

Να απαγορευτούν οι λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο και να κατέβει κι άλλο το όριο των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις. Δηλαδή από τα 100 άτομα να κατέβει στα 50.

Είναι δεδομένο ότι ειδικά το πρώτο μέτρο θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αλλά στο κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι προέχει η δημόσια υγεία και θα πάρουν όσα μέτρα χρειαστεί για να τη διαφυλάξουν.

Πηγή: instanews.gr