Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανοίγει το αεροδρόμιο Μακεδονία! - Χαρδαλιάς: «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά»

Ανοίγει το αεροδρόμιο Μακεδονία! - Χαρδαλιάς: «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά»

Από την άλλη Δευτέρα (15/6) το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει πάλι, κατ’ εξαίρεση, ενώ όλα τα άλλα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί υψηλής προτεραιότητας στοίχημα για την κυβέρνηση σε σχέση με τον τουρισμό, όπως συνολικά η Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πριν την έναρξη σύσκεψης με τους υπεύθυνους της Fraport στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμα όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα που αφορούν διαδικασίας, μέτρα, κανόνες, οδηγίες, σε σχέση με όλα τα διαφορετικά σενάρια που μπορούν να «τρέξουν».

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, θα πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι το εξής: Αν ο καθένας από μας κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με τις οδηγίες, σε σχέση με τα μέτρα, σε σχέση με τους κανόνες που έχουμε θέσει, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Το κράτος, σε κάθε περίπτωση, θα κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει και με τις διαδικασίες που πρέπει», επεσήμανε.

Σε ερώτηση για το τι πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, τόνισε ότι δεν υπάρχουν οριζόντια πρωτόκολλα και οριζόντιες διαδικασίες και ανάλογα με τους αλγόριθμους που «τρέχουν» και τι θα συναντήσουμε σε όλη τη χώρα, προκύπτουν και τα ανάλογα πρωτόκολλα.

Ζήτησε να κάνουμε υπομονή, λέγοντας ότι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Τουρισμού και ταυτόχρονα παρατηρείται σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους ό,τι γίνεται σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και χώρες με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον που είναι εκτός Ευρώπης.

«Στις 15 Ιουνίου ανοίγει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και 1η Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι σε όλη τη χώρα να υποδεχτούμε με όρους ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες, αλλά κυρίως για τους Έλληνες πολίτες, για τον γενικό πληθυσμό, και να προχωρήσουμε βήμα- βήμα σε όλη αυτή τη διαδικασία», ανέφερε.