Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προανήγγειλε το άνοιγμα των δημοτικών ο Πέτσας!

Προανήγγειλε το άνοιγμα των δημοτικών ο Πέτσας!

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τις τουρκικές προκλήσεις και τη στήριξη των επιχειρήσεων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, αύριο πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία μετά την εισήγηση των ειδικών. «Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν», τόνισε, προμηνύοντας πως η απόφαση θα είναι θετική για το άνοιγμά τους!

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%.

«Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα συνεργασία και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, είπε: «Προσδοκούμε γρήγορη ανάκαμψη. Πράγματα που τα είχαμε για τέλη Ιουνίου μπορεί να γίνουν γρηγορότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Τα κρούσματα είναι μονοψήφια και βοηθούν την άρση και άλλων μέτρων».

Στο ερώτημα για εκλογές ο Πέτσας τόνισε πως «δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας».

Τέλος, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ανέφερε ότι «έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε».