Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα - Εκτός η Ζαρούλια και άλλοι 11

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα - Εκτός η Ζαρούλια και άλλοι 11

Στο τέλος της έφτασε η δίκη της Χρυσής Αυγής με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τις αναστολές.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους. Φυλακή μπαίνουν ο ΜιχαλολιάκοςΚασιδιάρηςΓερμενήςΠαναγιώταροςΛαγόςΠαππάςΜατθαιόπουλος.

Αναστολές σε Σκάλκο, Δήμου, Μαρία, Παπαδόπουλο, Αντωνακόπουλο, Καστρινό, Δασκαλάκη, Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Ζαρούλια, Κουκούτση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η εντός του δικαστηρίου παρουσία αστυνομικών, όπως μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ιστορικό

Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Η σημερινή συνεδρίαση στο Εφετείο,  ξεκίνησε με τους δικαστές να απορρίπτουν τα αιτήματα του Ηλία Κασιδιάρη για κατ' αντιπαράσταση εξέταση, ενώ από τα αιτήματα του Γιάννη Λαγού αποφάσισε να γίνει δεκτό μόνο αυτό που αφορά την ανάγνωση των βουλευμάτων του 2019. Να σημειωθεί ότι και ο Γ. Ρουπακιάς, διά του συνηγόρου του ζήτησε «να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη».

Από τους κατηγορούμενους είναι παρόντες ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, και οι Ι. Αγγος, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Χρ. Χατζηδάκης, Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος 

Τι αναμένεται από τη σημερινή συνεδρίαση

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες "αναστολές" στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

 Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους τού ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Τι ισχύει αν το δικαστήριο δεν δώσει αναστολή   

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου. Ωστόσο αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

Πηγή: kontranews.gr