Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Έρχονται 36.500 νέες θέσεις στην κοινωφελή εργασία

Mέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων 8μηνης απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην αυτοδιοίκηση, την εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αφορά περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα για αυτό το θέμα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξεταστεί το θέμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», υπογράμμισε ο Θεοδωρικάκος.