Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαρδαλιάς από την Εύβοια: «Πέντε οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι - Αν λειτουργούσε το 112, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών - Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές»!

Χαρδαλιάς από την Εύβοια: «Πέντε οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι - Αν λειτουργούσε το 112, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών - Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές»!

Στο σημείο της καταστροφής στην Εύβοια βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, οι οποίες έβγαλαν είδηση. Μια κακή είδηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια έχουν φτάσει τους πέντε, ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα γνωρίζαμε για τέσσερις. Επιπλέον, τόνισε πως υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε το 112 και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική, καθώς τόνισε πως αν λειτουργούσε, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών, ενώ συμπλήρωσε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν, ένα μήνυμα από το 112 θα προκαλούσε πανικό και τελικά αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές, ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία, αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».