Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αστυνομικός Φλόιντ

Δολοφονία Φλόιντ: Αυτή η νέα κατηγορία που απαγγέλθηκε στον αστυνομικό - Τι συνέβη με τους υπόλοιπους αστυνομικούς

 Ο εισαγγελέας της πολιτείας Μινεσότα ανακοίνωσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ, με τη δίωξη στον Ντέρεκ Σόβιν να γίνεται αυστηρότερη, ενώ πλέον καταγγελίες απαγγέλθηκαν και στους τρεις συναδέλφους του που εθεάθησαν να πατάνε και αυτοί τον άτυχο Αφροαμερικάνο.

Ο Ντέρεκ Σόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία β’ βαθμού, δηλαδή φόνο εν βρασμώ ψυχής και όχι φόνο εξ αμελείας, όπως είχε κατηγορηθεί αρχικά. Η κατηγορία αυτή επισύρει και αυστηρότερες ποινές.

Σημαντικό είναι ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε φόνο στους άλλους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη βίαιη προσαγωγή του Φλόιντ. Πρόκειται για τους Tou Thao, J. Alexander Kueng και Thomas Lane.

Ο Thao ήταν ο αστυνομικός που έμεινε εντελώς αμέτοχος, ενώ οι συνάδελφοι του έπνιγαν μέχρι θανάτου τον Τζόρτζ Φλόιντ. Ο Kueng βοηθούσε και αυτός τον Σόβιν, έχοντας το γόνατο του πάνω στο σώμα του ακινητοποιημένου 46χρονου. 

Τέλος, ο Lane είχε τραβήξει όπλο στον Φλόιντ πριν του περάσει χειροπέδες και ήταν αυτός που ακούγεται να ρωτάει στο βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου αν «πρέπει να τον γυρίσουμε στο πλάι».