Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Πουλήθηκε στο μεγαθήριο Mediacom η Φιορεντίνα

Στα «χέρια» της ιταλοαμερικανικής «Mediacom» πέρασε η Φιορεντίνα.

Την είδηση αποκαλύπτουν σήμερα με σχετικό δημοσίευμα οι «New York Times», οι οποίοι μάλιστα αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις.

Η «Mediacom» είναι μια εταιρία, η οποία αναλαμβάνει την επικοινωνία και σχεδιάζει στρατηγικές ανάπτυξης άλλων εταιριών. Αυτή την στιγμή έχει υπό την σκέπη της, ούσα υπεύθυνη για τα μεγαθήρια Adidas, Coca Cola, Dell, Mars, NBC Universal, P&G, Shell, Sony και άλλες εταιρίες τέτοιου επιπέδου.

Είναι η πρώτη εταιρία που έχει βραβευτεί την ίδια χρονιά με όλα τα μεγάλα βραβεία του τομέα ενασχόλησής της.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η «Mediacom» αποκτά τις μετοχές της ιταλικής ομάδας με ένα αντίτιμο της τάξεως των 135 εκατ. ευρώ μετά από διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Ντε Λα Βάλε που είχαν αρχίσει περίπου έναν χρόνο πριν και την επίβλεψή τους είχε η JP «Morgan».

Η πρώτη επαφή είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, με μια αμερικανική τράπεζα να αναλαμβάνει τις επαφές. Ωστόσο, διαπιστώθηκε μεγάλο χάσμα στο οικονομικό και αυτές τελείωσαν.

Κατόπιν, η «Mediacom» στράφηκε στη Μίλαν και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό αποφάσισε να προσλάβει την «JP Morgan» και να της ζητήσει να γίνουν και πάλι επαφές με τη Φιορεντίνα. Επαφές που κατέληξαν σε «γάμο».

Η οικογένεια Ντε Λα Βάλε θα αποχωρήσει από τη Φιορεντίνα, έχοντας βάλει συνολικά 221 εκατομμύρια από το 2002 που «μπήκε» στην ομάδα.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση, αλλά αυτό πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες.