Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας για Αβραμόπουλο και η πρόταση έκπληξη του Πάνου Καμμένου

Οι αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας για Αβραμόπουλο και η πρόταση έκπληξη του Πάνου Καμμένου

Παρότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμένει, ως τώρα, η επικρατέστερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σήμερα ο κοινοτικός επίτροπος έχασε πολλούς πόντους. Πέραν της εκπεφρασμένης διαφωνίας του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να χάσει έναν επίτροπο 4 μήνες μετά την συγκρότηση σε σώμα του Κολεγίου των Επιτρόπων, ισχυρή είναι και η διαφωνία του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και υπερυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την έντονη διαφωνία του... Οχι μόνο για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και για οποιαδήποτε ενδεχόμενη υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Για τον λόγο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανακοίνωσε νέα αναβολή της ανακοίνωσης του υποψηφίου Προέδρου και πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας θα πει το όνομα του διαδόχου του Καρόλου Παπούλια την Τρίτη, μετά το κρίσιμο Eurogroup, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προσανατολίζεται σε κεντροδεξιά υποψηφιότητα. Έτσι, αν «καεί» εν τέλει το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τότε πόντους θα κερδίσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, που αποτελεί τη δεύτερη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης σήμερα ο Πάνος Καμμένος εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να προταθεί για την Προεδρία η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας στη δικομματική κυβέρνηση φέρεται να τηλεφώνησε στην κ. Μπακογιάννη, που βρίσκεται εκτός Ελλάδας, για να την ενημερώσει σχετικά. Από το επιτελείο της κας Μπακογιάννη δεν έκρυβαν την έκπληξή τους και αρκούνταν να χαρακτηρίσουν ως τιμητική την πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις της «Πλατφόρμας» για την περίπτωση Αβραμόπουλου (η υποψηφιότητα του οποίου απελευθερώνει, επιπλέον, και τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν) είναι απολύτως ενδεικτικές των προθέσεων των εκπροσώπων της και... περιπλέκουν την κατάσταση.