Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυξήθηκε στα 5 εκατομμύρια φύλλα το τιράζ του Charlie Hebdo

Αυξήθηκε στα 5 εκατομμύρια φύλλα το τιράζ του Charlie Hebdo

Επιπλέον δύο εκατομμύρια φύλλα τυπώνει η Charlie Hebdo, καθώς το σημερινό της πρώτο φύλλο μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας έγινε ανάρπαστο από νωρίς το πρωί.

 Η εταιρεία διανομής ανακοίνωσε πως το τιράζ αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία.

 «Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν», δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP.

 Το ιστορικό φύλλο της σατιρικής εφημερίδας εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα, προς απογοήτευση των Γάλλων που έκαναν ουρές έξω από περίπτερα στο Παρίσι για να το αγοράσουν.

 Πολλοί απ' αυτούς αγόρασαν την Canard enchaîné, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο «Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν», σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Charlie Hebdo.

 «Είναι απίστευτο, όταν άνοιξα είχα ήδη μια ουρά 60 - 70 ανθρώπων» είπε μια ιδιοκτήτρια περιπτέρου και πρόσθεσε ότι τα 450 φύλλα που είχε πωλήθηκαν μέσα σε 15 λεπτά.

 Περιπτεράδες στον σταθμό του μετρό στην Όπερα, στο κέντρο του Παρισιού, ανέφεραν πως είχαν λάβει μόνο 50 ή 100 φύλλα. «Περιμένουμε κι άλλα φύλλα την Πέμπτη και την Παρασκευή», έλεγαν στους απογοητευμένους πελάτες.

 Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο