Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΕΡΕΙΡΑ

Διαιτητές σε Χούμπελ και ΚΕΔ: «Απαιτούμε σεβασμό, πρωτίστως από εσάς...»

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ με ανακοίνωσή του μίλησε για την απόδοση που έχουν οι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό και τα λόγια του δεν άρεσαν καθόλου στους ρέφερι, που θεωρούν ότι τους... άδειασε.

Eπίσης και η ΚΕΔ/ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για κακή απόδοση και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν τιμωρίες σε βάρος των διαιτητών που δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση.

Οι διαιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την πολιτική τόσο της ΚΕΔ όσο και του Χούμπελ με επιστολή τους.

Συγκεκριμένα, σε αυτή αναφέρουν:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Παρακολουθώντας αποσβολωμένοι και πλέον «τρομοκρατημένοι» τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (μία ακόμη τρομοκρατική επίθεση εις βάρους συναδέλφου μας, μηνύσεις και ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη συναδέλφων μας με την κατηγορία της δωροδοκίας), προσπαθώντας να καθησυχάσουμε τις οικογένειές μας, να αναπτερώσουμε την ψυχολογία και το ηθικό μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κάθε δυσκολία που ήδη αντιμετωπίζουμε και πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στο τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, έρχεστε εσείς (μέλη της ΚΕΔ και ο κύριος Χούμπελ) με τις επίσημες δηλώσεις σας, τις οποίες χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον ατυχείς έως απαράδεκτες, λαμβάνοντας υπόψη και τη χρονική στιγμή που αυτές έγιναν, να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία μας, αίροντας ουσιαστικά την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη σας προς τα πρόσωπά μας, μειώνοντάς μας ως προσωπικότητες και καταδεικνύοντάς μας εμμέσως ως τους πλέον υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, κύριε Χούμπελ δεν σας είδαμε ποτέ να επιδεικνύετε την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα βγαίνοντας δημόσια και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που κατά καιρούς βάλλουν κατά ΕΠΟ, ΚΕΔ, Διαιτητών, FIFA/UEFA με ανακοινώσεις και δηλώσεις, στοχοποιώντας ανθρώπους και δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρακολουθώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες των προηγμένων ποδοσφαιρικά πρωταθλημάτων, καθώς και μεγάλων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, διαπιστώνει κανείς πως γίνονται και εκεί σημαντικά λάθη, από κορυφαίους μάλιστα διαιτητές, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα τεχνολογικά εφόδια (περισσότερες κάμερες, γραμμή offside, goal line technology) και καλύτερη εκπαιδευτική κατάρτιση.

Δεν είδαμε όμως ποτέ τις αντίστοιχες επιτροπές διαιτησίας των χωρών αυτών και τις FIFA/UEFA να βγαίνουν δημόσια να κατακρίνουν, να καταδικάζουν, να διαπομπεύουν και να στοχοποιούν τους διαιτητές τους για μία λάθος απόφασή τους. Αντίθετα, τους στηρίζουν και προσπαθούν, εντοπίζοντας τις όποιες αδυναμίες τους, να τους κάνουν ακόμη καλύτερους.

Τα προβλήματα δεν λύνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο στις «οικογένειες» (όπως τουλάχιστον εσείς χαρακτηρίζετε τη μεταξύ μας σχέση).

Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και δεχόμαστε την όποια αγωνιστική κριτική και «τιμωρία» μας. Εξάλλου μόνο εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας τα λάθη μας μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Δεν δεχόμαστε όμως αγαπητοί κύριοι-συνάδερφοι την δημόσια διαπόμπευσή μας, τη μείωση της προσωπικότητάς μας και τη στοχοποίησή μας, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, πόσο μάλλον από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA κ. Χούμπελ αλλά και από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Μην ξεχνάτε πως εκτός από διαιτητές-αθλητές είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και απαιτούμε σεβασμό, πρωτίστως από ΕΣΑΣ…

Με εκτίμηση

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ SUPERLEAGUE 1».