Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κορονοιοσ

Έφτασαν τα επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Τρία νέα σε μια μέρα

Από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/02) ότι εντοπίστηκαν τρία ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το πρώτο κρούσμα είναι Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο αφορά Έλληνα ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο σχετίζεται με Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

Παράλληλα, αρνητικά έχουν αποδειχθεί τα αποτελέσματα των δειγμάτων 153 ατόμων που σχετίζονταν με τα -έως το απόγευμα του Σαββάτου (29/02)- τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.