Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παράσχος: «Μας λείπει ο Τόνσο»

Παράσχος: «Μας λείπει ο Τόνσο»

Να αναδείξει το επιθετικό πρόβλημα του Αστέρα Τρίπολης θέλησε ο Γιώργος Παράσχος μετά το 0-0 με την Λαμία. 

Ο τεχνικός των Αρκάδων αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στον Μαρτίν Τόνσο λέγοντας πως λείπει από την ομάδα του και πως αυτή δεν έχει άλλον παίκτη στο ρόστερ της σαν τον Αργεντινό. 

Αναλυτικά όλα όσα είπε: 

"Δυστυχώς ξεκινήσαμε πάρα πολύ μέτρια ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν δημιουργήσαμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις να σκοράρουμε. Ο αντίπαλος ήξερε ότι αν δεν μας δώσει χώρο είμαστε μια ομάδα που δύσκολα βρίσκει τρόπο να διασπάσει τις πολυπρόσωπες άμυνες. Βέβαια, αν είχαμε καθαρό μυαλό σε ορισμένες φάσεις και είχαμε καλύτερες επιλογές ίσως να μπορούσαμε να απειλήσουμε περισσότερο. Στο 2ο ημίχρονο είχαμε μια υπεροχή αλλά δεν βρήκαμε τον τρόπο να πετύχουμε κάποιο γκολ και συνεχίζουμε να μην έχουμε καθαρό μυαλό στην τελική μας προσπάθεια. 

Κάναμε δυο αναγκαστικές αλλαγές και δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι από τον πάγκο και ιδιαίτερα η αλλαγή του Μαρκ μας κόστισε επιθετικά. Πρέπει να βρούμε τρόπο να διασπάσουμε τις οργανωμένες αμυντικά ομάδες. Το είχαμε από την αρχή αυτό το πρόβλημα κι έστω στα λιγοστά παιχνίδια που απομένουν θέλουμε να το διορθώσουμε". 

Σχετικά με τους τραυματισμούς: "Πιστεύω ότι ο τραυματισμός του Κυριακόπουλου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά φοβόμαστε για τον Μαρκ. Την Δευτέρα θα ξέρουμε αλλά το φοβόμαστε για κάποιο τράβηγμα. Ισως να τον ευνοήσει και η επερχόμενη διακοπή. Και η αλλαγή του Μανιά ήταν αναγκαστική καθώς εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους κοιλιακούς και σήμερα ένιωσε έντονους πόνους. Γι' αυτόν τον έβγαλα στο ημίχρονο". 

Ηταν στο μυαλό σας περισσότερο το να μην δεχθεί ο Αστέρας κάποιο γκολ και αυτό επηρέασε το επιθετικό σας πλάνο; "Οχι. Στην αμυντική μας συμπεριφορά εδώ και αρκετά παιχνίδια είμαστε καλοί. Δεν είναι τυχαίο το ότι η Λαμία δεν έκανε σχεδόν καμία καλή ευκαιρία. Αλλά κακά τα ψέματα παιδιά, μας λείπει ο Τόνσο. Ηταν ο παίκτης μέσα από προσωπικές ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του δημιουργούσε. Ήξερε να ντριπλάρει και να αποφεύγει τους αντιπάλους του εύκολα και δημιουργούσε αριθμητική υπεροχή. Δυστυχώς αυτόν τον παίκτη δεν τον έχουμε και ψάχνουμε τρόπους να αλλάξουμε το σύστημα μας για να μπορέσουμε να γίνουμε επικίνδυνοι επιθετικά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Με το υπάρχον υλικό είναι δύσκολο να βρούμε τον μεσοεπιθετικό που θα προσφέρει όσα έδινε ο Τόνσο". 

Εγινε η προσπάθεια στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο να βρεθεί ο αντικαταστάτης του; "Είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοιος παίκτης ειδικά από εμάς που ψάχναμε κάποιον ελεύθερο. Δεν θέλαμε να πληρώσουμε ομάδα για την απόκτηση τέτοιου ποδοσφαιριστή. Ποια ομάδα αφήνει τέτοιο παίκτη σε αυτό το στύλ;",