Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ

Μποροβήλος: «Ο Παράσχος θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στον δρόμο των επιτυχιών»

Για όλα τα ζητήματα του Αστέρα Τρίπολης μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μποροβήλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τον Σάββα Παντελίδη ευχαριστώντας τον για όσα προσέφερε στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα, ενώ σχολίασε και την πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου στο τιμόνι της ομάδας. 

Όσον αφορά το θέμα με τους ξένους ρέφερι τόνισε πως ο Αστέρας τάσσεται υπέρ των Ελλήνων διαιτητών. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μποροβήλου: 

Για τις αιτίες που οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Σάββα Παντελίδη: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα η οποία σχετίζεται με το αποτέλεσμα, δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά και σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Αυτό που συνήθως γίνεται, στη μέση της σεζόν, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα μιας ομάδας, είναι η αλλαγή προπονητή. Ο κύριος Παντελίδης είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και γενικότερα είχαμε μία άριστη συνεργασία αλλά με την τροπή που πήραν τα πράγματα ήταν μία επιβεβλημένη κίνηση. Εξάλλου χωρίσαμε συναινετικά διότι δεν παραγνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής προσέφερε πάρα πολλά στην ομάδα και ήταν ο προπονητής που υπό της οδηγίες του κερδίσαμε ξανά τη θέση μας στην Ευρώπη. Δυστυχώς τα φετινά αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα κι έτσι αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτή την κίνηση, η οποία ευελπιστούμε ότι θα ωφελήσει την ομάδα». 

Για το αν πρόκειται να αναλάβει τον Άρη: «Από τη στιγμή που ο κύριος Παντελίδης είναι ελεύθερος, είναι δικαίωμά του να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του κι εμείς ειλικρινέστατα του ευχόμαστε σε όποια ομάδα συνεχίσει να εργάζεται να έχει τύχη, διότι ως γνωστόν στο ποδόσφαιρο σημαντικότατος παράγοντας, πέρα από την ικανότητα είναι και η τύχη. Όσον αφορά για το αν έχει συμφωνήσει με τον Άρη αυτό δεν το γνωρίζω. Θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες». 

Για το αν ήταν αμοιβαία η επιθυμία για λήξη της συνεργασίας: «Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα. Είναι βέβαιο ότι και ο ίδιος είχε κάποιους προβληματισμούς διότι ενώ η ομάδα έπαιζε σχετικά καλό ποδόσφαιρο, αυτό δεν μετουσιωνόταν σε κάποιο αποτέλεσμα». 

Για το γεγονός πως όλο και πιο πολλές ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές στους αγώνες τους: «Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα ότι αν εξακολουθήσει αυτή κατάσταση, είναι λογικό κάθε ομάδα να ζητά ξένους διαιτητές αλλά όπως αντιλαμβάνεστε αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι εύλογο στην πορεία της σεζόν και καθώς το πρωτάθλημα θα αποκτήσει ένα ενδιαφέρον τόσο στην ουρά όσο και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, η κάθε ομάδα η οποία αισθάνεται αδικημένη, να ζητάει ξένους διαιτητές». 

Για το αν σκέφτεται και ο Αστέρας Τρίπολης τη λύση με τους ξένους διαιτητές: «Ο Αστέρας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει αδικηθεί αλλά ασφαλώς είμαστε ένας σύλλογος ο οποίος πιστεύει και στηρίζει την ελληνική διαιτησία. Φοβάμαι ότι αν γενικευτεί αυτό το μέτρο από μόνοι μας θα παραδεχόμαστε ότι το πρωτάθλημά μας οδεύει προς το χειρότερο». 

Για τη συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης με τον Γιώργο Παράσχο: «Νέος προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Παράσχος και μάλιστα πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επισήμως. Είναι ένας προπονητής με μακρά πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Ευελπιστούμε ότι η εμπειρία του και τα προσόντα του θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στο δρόμο των επιτυχιών». 

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα με βάση την βαθμολογική διαφορά που έχει από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το σχόλιο για την ποιότητα και το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, σαφέστατα έχει πάρει ένα προβάδισμα έναντι των διεκδικητών του αλλά φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα από τη δέκατη αγωνιστική. Σίγουρα παρακολουθούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά οι μεγάλες μεταβολές δεν είναι δυνατόν να γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει παθογένειες, οι οποίες σταδιακά πρέπει να επιλυθούν και βήμα-βήμα θα φτάσουμε στην εξυγίανσή του. Ο Έλληνας έχει δείξει ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο και είναι βέβαιο ότι αν το πρωτάθλημά μας σημειώσει πρόοδο θα το αγκαλιάσει ξανά. Έχουν βελτιωθεί ορισμένα πράγματα αλλά αυτό που απομένει είναι να έχουμε καλύτερες διαιτησίες και να δούμε ουσιαστικές προσπάθειες προς την καταπολέμηση της βίας. Ήμουν ανέκαθεν υπέρ της άποψης ότι οι αφαιρέσεις βαθμών λόγω επεισοδίων δεν είναι σωστό μέσο. Είναι μεγάλο λάθος να επηρεάζεται ο βαθμολογικός πίνακας από επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα, υπάρχουν ποινές που μπορούν να αυστηροποιηθούν αλλά όχι να αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια παρά μόνο εάν ο αγώνας διακοπεί».