Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τερζής

Αυτοί είναι οι λόγοι που "κράτησαν" τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο του Άρη

Η απόφαση της διανδρίας του Άρη περιλαμβάνει το προσωρινό «πάγωμα» της υπόθεσης προπονητή. Για την ακρίβεια, οι Θόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας δεν αποφάσισαν αρχικά να βαδίσουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με τον Απόστολο Τερζή στην τεχνική ηγεσία, έχοντας όμως να επιλέξουν μεταξύ δύο δρόμων, προτίμησαν να δώσουν μια ευκαιρία στον κ. Τερζή, διατηρώντας ταυτόχρονα τα μάτια τους ανοιχτά για τις επιλογές που θα προκύψουν.

Στην πραγματικότητα, έβαλαν στην ίδια ζυγαριά τον Βεροιώτη τεχνικό και τις διαθέσιμες περιπτώσεις. Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν αποτέλεσε ποτέ την τελική επιλογή του Άρη. Πάντως διαφάνηκαν οι προϋποθέσεις συμφωνίας, αλλά ως εκεί. Στη δε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Γερμανός τεχνικός διατηρήθηκε στη λίστα και είναι επίσης αλήθεια ότι κέρδισε τον Θόδωρο Καρυπίδη με τον λόγο του, δίχως όμως να τον οδηγήσει στην απόφαση πρόσληψής του. Δηλαδή, εκεί που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης δεν ήταν “ζεστός” για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ένινγκ, εκτίμησε ότι πρόκειται για έναν προπονητή με ξεκάθαρη φιλοσοφία και αγωνιστικό πλάνο. Έτσι μπήκαν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του. Οι προθέσεις του φάνηκαν από την συνέχιση της έρευνας για τυχόν επιλογές.

Πάμε στο σήμερα. Η απόφαση των ανθρώπων του Άρη είναι παράταση του διαστήματος παραμονής του Απόστολου Τερζή στην τεχνική ηγεσία γιατί: α) η ομάδα έδειξε σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο στα δύο παιχνίδια που ήταν στον πάγκο της, β) δείχνει να έχει την αποδοχή των παικτών, γ) γιατί οι διαθέσιμες επιλογές δεν χαρακτηρίστηκαν ανώτερες από αυτή του έμπειρου τεχνικού και δ) όταν η κατάσταση… ρολάρει, δεν είναι τόσο εύκολο να επιβληθούν αλλαγές.

Έτσι εκτιμήθηκε ότι το ρίσκο θα είναι μεγαλύτερο αν ο Άρης προχωρήσει στην πρόσληψη ενός εκ των προπονητών που μπορεί να αποκτήσει, συγκριτικά με το σενάριο παραμονής του Τερζή. Μόνο που αυτή η απόφαση είναι αναγκαίο να υποστηριχθεί και σε επίπεδο πρόσληψης συνεργατών, καθώς ο Άρης υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα έπειτα από την αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη και του τιμ του.