Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Επιπλέον χρηματοδότηση ζήτησε ο Παναγόπουλος, δριμεία επίθεση Σεβαστή σε Αυγενάκη

Επιπρόσθετη επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση την αξιολόγησή τους από το πρόγραμμα "Χίλων", αλλά και τις δράσεις που θα υλοποιήσουν στο υπόλοιπο της χρονιάς, ζήτησε από την Πολιτεία ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας στίβου δήλωσε υπέρ της θεσμοθέτησης ενός αξιοκρατικού συστήματος χρηματοδότησης των ομοσπονδιών και τόνισε ότι η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για το 2020, δεν οφείλεται στην εφαρμογή του προγράμματος "Χίλων", αλλά στην «πολιτική» -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να περικόψει περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε έκτακτη απευθείας επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων, σε ύψος 18 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες που έχουν από τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα. «Στην δημόσια ζωή, όταν κάπου γίνεται λάθος, είναι θεμιτό και επιθυμητό να αποκαθίσταται και όλοι χειροκροτούν την αποκατάσταση. Όμως είναι εγκληματικό να επιμένουν κάποιοι σε λάθος αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να στοιχίσουν πολλά στον αθλητισμό και ειδικότερα στα σωματεία και τις ομοσπονδίες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που ξεκαθάρισε ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα του στίβου θα προχωρήσει όπως έχει ανακοινωθεί.

Σαφώς πιο επικριτικός έναντι του υφυπουργού Αθλητισμού, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «διώκτη του στίβου», εμφανίστηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Σεβαστής. Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας στίβου κατηγόρησε τον κ. Αυγενάκη ότι επιχειρεί να παρέμβει στις εκλογές των ομοσπονδιών. «Οι παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στις εσωτερικές διαδικασίες των ομοσπονδιών δεν είναι κάτι καινούριο. Η έκταση όμως και η ένταση αυτού που αντιμετωπίζουμε φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι μια σειρά από αποφάσεις, γεγονότα και κινήσεις, οι οποίες βλάπτουν το ίδιο το άθλημα και την ομοσπονδία και θα τις βρει μπροστά της η επόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, που σας διαβεβαιώνω, πως ό,τι κι αν κάνει ο κ. Αυγενάκης, η επόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, θα αποτελείται από τη σημερινή ομάδα» τόνισε ο Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα εγκαταστάσεων για τον στίβο που υπάρχει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.