Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στίβος: Ανακοίνωσε το νέο καλεντάρι ο ΣΕΓΑΣ

Στίβος: Ανακοίνωσε το νέο καλεντάρι ο ΣΕΓΑΣ

Το ειδικά διαμορφωμένο καλεντάρι που περιλαμβάνει αγώνες διασυλλογικών και πανελληνίων πρωταθλημάτων μέσα σε δυο μήνες ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική ομοσπονδία στίβου.

Η είδηση που βγήκε σήμερα από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ ήταν ίσως η πιο ευχάριστη των τελευταίων μηνών, καθώς το αν θα υπάρξουν τελικά αγώνες τη φετινή σεζόν ίσως να ήταν και το μόνο πράγμα που περνούσε από το μυαλό των αθλητών και αθλητριών, έτσι ώστε να σωθεί με κάποιο τρόπο η σεζόν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΓΑΣ, επικύρωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα στην συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου την Τετάρτη 20/5, έχοντας λάβει υπόψιν του όλα τα δεδομένα και με κύριο στόχο τον διπλασιασμό των ομίλων στα διασυλλογικά και τον περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Με τη σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας ουσιαστικά επικυρώνεται και επίσημα το ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα έχουμε καλοκαιρινή σεζόν, βάζοντας ένα τέλος στο άγνωστο (σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθούν αγώνες) μέχρι και σήμερα και βάζοντας επίσης ένα τέλος στην αγωνία των αθλητών και των αθλητριών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ:

"Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει ο ελληνικός στίβος, ύστερα από το διάστημα αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός covid-19.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/5) επικύρωσε το αγωνιστικό του πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τα νέα δεδομένα. Η ομοσπονδία θα υλοποιήσει το στόχο της διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, αλλά και των διασυλλογικών αγώνων, που ήταν το βασικό ζητούμενο, με προγραμματισμό, που περιορίζει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και τα υγιειονομικά προβλήματα στο μέγιστο βαθμό.

Διασυλλογικά πρωταθλήματα σε διπλάσιους από πέρυσι ομίλους, καθώς και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών για υγειονομικούς λόγους, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πλάνου αγώνων της ομοσπονδίας για το καλοκαίρι του 2020. Οι φετινοί αγώνες θα διαφέρουν από αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτέλεσμα της διαφορετικότητας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής, τους τελευταίους μήνες.

Οι διοργανώσεις θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο διεξαγωγής, το οποίο θα διασφαλιζεί τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα Διασυλλογικών και Πανελληνίων Αγώνων:

Ιούνιος
27 ή 28 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16

Ιούλιος
4 ή 5 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18
11-12 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (Αγιος Κοσμάς- 2 όμιλοι, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα)
18-19 Διασυλλογικοί Αγώνες Α/Γ
25-26 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (Λάρισα)

Αύγουστος
1-2 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (Ιωάννινα)
8-9 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23 (Πάτρα)".