Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΟΕ

«Βολές» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εναντίον Αυγενάκη...

Για «ανεξήγητα ανοίκεια αντιμετώπιση» του γενικού της γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κάνει λόγο ψήφισμα που ενέκρινε στη σημερινή Ολομέλεια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Η στάση του πολιτικού προϊστάμενου του Ελληνικού Αθλητισμού προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Ελληνικού Αθλητισμού, είναι αδικαιολόγητη και προσβάλλει στο σύνολο της, την ΕΟΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα, που καταλήγει επισημαίνοντας ότι «τέτοιες ατυχείς συμπεριφορές δεν συνεισφέρουν θετικά στην αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις, με ενότητα και καλή συνεργασία».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κολυμπάδης βρέθηκε χθες (24/6) στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ως μέλος της επιτροπής που συμφωνήθηκε να συστηθεί, προκειμένου να εξετάσει διατάξεις του υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.

Το ψήφισμα της ΕΟΕ αναφέρει: 

«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην έκτακτη συνεδρίασή της, της 25ης Ιουνίου 2020 αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αποδοκιμασία της, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της, για την ανεξήγητα ανοίκεια αντιμετώπιση της οποίας έτυχε κατά τη χθεσινή συνάντηση τους, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η στάση του πολιτικού προϊστάμενου του Ελληνικού Αθλητισμού προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Ελληνικού Αθλητισμού, είναι αδικαιολόγητη και προσβάλλει στο σύνολό της, την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της και την Ελληνική Αθλητική οικογένεια, τους οποίους ο γενικός γραμματέας εκπροσωπούσε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ελπίζουμε ότι ο κύριος υφυπουργός θα συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες ατυχείς συμπεριφορές δεν συνεισφέρουν θετικά στην αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις, με ενότητα και καλή συνεργασία».
 

                            Η απάντηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Με δηκτικό τρόπο απάντησε το υφυπουργείο Αθλητισμού στο ψήφισμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που έκανε λόγο για «ανοίκεια συμπεριφορά» του Λευτέρη Αυγενάκη προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη.

Το υφυπουργείο μιλάει για «υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις» και υπογραμμίζει ότι περιμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τόσο σε ό,τι αφορά τη λίστα των ενεργών σωματείων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στις ομοσπονδίες.

«Το υφυπουργείο Αθλητισμού υπομονετικά περιμένει, ακόμα και τώρα, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΟΕ. Δηλαδή:
- Η αποστολή της λίστας, όπως η ΕΟΕ πρότεινε, των ενεργών σωματείων όλων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, προκειμένου να γίνει η διασταύρωσή τους με εκείνα που εγγράφονται στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων" και
- Οι αναλυτικές προτάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών στις Ομοσπονδίες, εν όψει της διαβούλευσης του υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις...», αναφέρει στην απάντησή του το υφυπουργείο Αθλητισμού.