Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Βόμβα» στη Formula 1: Πωλείται η Williams!

«Βόμβα» στη Formula 1: Πωλείται η Williams!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Williams, με την αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, να ευελπιστεί πως εντός του επόμενου τετραμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της ιστορικής βρετανικής ομάδας!

Τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν την Williams εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία είναι γνωστά, όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως οι εξελίξεις θα ήταν τόσο άμεσες.

Το «διαζύγιο» με τον βασικό χορηγό της ομάδας, «ROKiT», οδηγεί σε αναπροσαρμογή των πλάνων, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης όχι μόνο νέου σπόνσορα, αλλά συνολικά επενδυτή.

Παράλληλα, η βρετανική ομάδα προχωρά και σε αναμόρφωση του μονοθεσίου της, καθώς θα πρέπει να δημιουργηθεί νέο livery έπειτα από τη λήξη της συνεργασίας με τη «ROKiT», με την οποία υπήρχε συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Δεν θα μας προξενούσε εντύπωση, πάντως, αν η «λύση» βρεθεί εκ των έσω. Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του Nicholas Latifi, Michael, πρόσφατα «εξυπηρέτησε» την Williams, δανείζοντας ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Εφόσον η Williams δεν μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το δάνειο, ο Latifi θα γίνει κάτοχος τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και μέρους της συλλογής ιστορικών μονοθεσίων της Williams.

Η λογική λέει, λοιπόν, πως ο Michael Latifi θα κάνει την κίνησή του, ώστε να αποκτήσει την ιστορική βρετανική ομάδα, μολονότι εδώ και δύο χρόνια είναι μέτοχος και στη McLaren.