Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Formula 1: Ακυρώθηκε και το γαλλικό Grand Prix - Πότε αρχίζει η σεζόν

Formula 1: Ακυρώθηκε και το γαλλικό Grand Prix - Πότε αρχίζει η σεζόν

Το γαλλικό Grand Prix της Formula 1, που ήταν να προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου στο Le Castellet, ακυρώθηκε λόγω του Covid-19, ενώ θεατές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν το βρετανικό GP τον Ιούλιο, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Η σεζόν της F1 δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ο γαλλικός αγώνας είναι ο 10ος που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ, είπε ότι ήταν απογοητευτικό, αλλά «υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση που έλαβαν οι γαλλικές αρχές στη Γαλλία και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σύντομα».

Η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες (5-8 Ιουλίου) με το Grand Prix της Αυστρίας, όπως έκανε γνωστό το αφεντικό της διοργάνωσης.

«Σκοπεύουμε να δούμε κανονικά αγώνες στην Ευρασία, την Ασία και την Αμερική, προτού ολοκληρώσουμε τη σεζόν τον Δεκέμβριο στον Κόλπο με τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι. Θα έχουμε συμπληρώσει 15-18 αγώνες και σύντομα θα δημοσιεύσουμε το νέο καλεντάρι», τόνισε ο Κάρεϊ.

Το πλάνο προβλέπει πως τουλάχιστον τα τέσσερα πρώτα Grand Prix θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό ο περιορισμός αυτός να επεκταθεί ή και να αρθεί ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας.