Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
124

Formula 1: Ανεστάλη και το βελγικό Grand Prix

Η απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις μαζικές εκδηλώσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου σηματοδότησε την αναβολή του βελγικού Grand Prix της Formula 1 που είχε προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου.

«Όλα τα σενάρια, δηλαδή η μετάθεση και η ακύρωση, θα μελετηθούν τις επόμενες ημέρες. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η κατάσταση σε 4,5 μήνες. Κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η υγεία των Βέλγων και των θεατών που έρχονται στο Spa-Francorchamps», δήλωσε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Grand Prix, Βανέσα Μάες.

Με τα σημερινά δεδομένα, ένας αγώνας χωρίς θεατές δεν προκρίνεται ως λύση, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η Περιφέρεια της Βαλλονίας, που υποστηρίζει οικονομικά τη διοργάνωση, θα αρνηθεί να καταβάλει το κόστος της ζημίας, αναφέρει η εφημερίδα «La Dernier Heure».

Οι πωλήσεις εισιτηρίων σταμάτησαν το απόγευμα της Τετάρτης (15/4). Μέχρι τότε είχαν πωληθεί περισσότερα από 165.000 εισιτήρια για τις τρεις ημέρες του αγώνα. Κατά πάσα πιθανότητα οι θεατές θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα εισιτήρια τους ή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.