Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκέψεις για Formula1 χωρίς θεατές

Σκέψεις για Formula1 χωρίς θεατές

Η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, πιθανότατα στην Ευρώπη, όταν θα αρχίσει και πάλι η σεζόν που έχει σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού.

Το εναρκτήριο GP στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου ακυρώθηκε και κάθε αγώνας μέχρι το γαλλικό Grand Prix στις 28 Ιουνίου έχει αναβληθεί μέχρι στιγμής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Ρος Μπράουν, είπε σε μια τηλεοπτική εκπομπή του «Sky Sports» ότι «μια σεζόν μεταξύ 8 και 19 αγώνων θα μπορούσε να είναι ακόμα δυνατή».

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο... κλειστών αγώνων. Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους εκεί, πώς θα τους προστατέψαμε, πώς θα επιστρέφαμε;», είπε. «Κάθε αλλαγή συζητείται», πρόσθεσε.

Το Grand Prix στο Μπαχρέιν τον προηγούμενο μήνα συζητήθηκε να διεξαχθεί χωρίς θεατές, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, προτού αναβληθεί.

Η Formula 1 έχει προσπαθήσει, μετά τη διακοπή της να καθορίσει ένα νέο πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα και στο νέο έτος.

Ο Μπράουν ανέφερε ότι η ασφάλεια και τα ταξίδια ήταν μεγάλα ζητήματα και ότι επίσης το ξεκίνημα στην Ευρώπη είναι μία πιθανότατα ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου είναι σήμερα σε καραντίνα, καθώς οι χώρες αγωνίζονται να περιορίσουν τον ιό.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον όπου οι ομάδες έρχονται με καθορισμένο σχέδιο, να έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν εξεταστεί  δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν και έχουμε έναν αγώνα χωρίς θεατές», ανέφερε.