Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
πυγμαχία

Καταγγελίες για κρούσματα κορονοϊού στο προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας του Λονδίνου

Σε καταγγελία προχώρησαν έξι άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, μετά την συμμετοχή  τους στο προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας που έγιναν στο Λονδίνο, το οποίο διεκόπη μετά από τρεις ημέρες, στις οποίες δεν υπήρχαν μέτρα πρόσληψης.

Συγκεκριμένα η Κροατική Ομοσπονδίας πυγμαχίας ανακοίνωσε ότι ένας αθλητής και δύο προπονητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για δύο πυγμάχους και έναν προπονητή από την Τουρκία. Όλοι τους έδωσαν το “παρών” στο προολυμπιακό τουρνουά που έγινε στο Λονδίνο στις 14 Μαρτίου. 

Όπως καταγγέλλουν παρά την έξαρση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, δεν υπήρχαν μέτρα στο Λονδίνο όπου οι αγώνες τις δύο πρώτες ημέρες έγιναν κανονικά με παρουσία θεατών. Στην διάρκεια της τρίτης ημέρας αρχικά αποφασίστηκε να μην υπάρχουν θεατές και τελικά οι αγώνες ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού. 

«Οι γιατροί μας είπαν ότι πιθανότατα οι συγκεκριμένοι προσβλήθηκαν στο τουρνουά που έγινε στο Λονδίνο» είπε ο Μάρκο Μάροβιτς από την Κροατική Ομοσπονδία πυγμαχίας και πρόσθεσε: «Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Εγιούπ Γκοζγκέτ είπε: «Δεν μπορώ να καταλάβω όταν όλος ο πλανήτης είναι σε συναγερμό, γιατί να κάνεις αυτό το τουρνουά;»