Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΣΙΤΣΙΡΕΤΙ

Αυτός είναι ο Τσιτσιρέτι - Ποια η πρόταση της ΑΕΚ στη Νάπολι

Από τους παίκτες που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ ενόψει Γενάρη είναι ο Αμάτο Τσιτσιρέτι.

Ο Ιταλός, που τον Δεκέμβριο γίνεται 26 ετών, αρέσει στον Ίλια Ιβιτς, με τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό επαφές με τη Νάπολι και τον ποδοσφαιριστή.

Ο ρεπόρτερ της Νάπολι, Αντρέα Φάλκο, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα, σκιαγραφήσε το αγωνιστικό προφίλ και τα χαρακτηριστικά του Τσιτσιρέτι που είναι στην πόρτα της εξόδου από τους «παρτενοπέι» και ψάχνει ομάδα για να κάνει restart στην καριέρα του.

«Παρέμεινε στην Νάπολι… κατά λάθος. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Νάπολι είχε συμφωνήσει με την Ασκολι για να τον δώσει. Όλα έδειχναν ότι τα πάντα είναι συμφωνημένα για να παίξει στην Serie B. Όμως, την τελευταία στιγμή η Ασκολι απέσυρε το ενδιαφέρον της, διότι έπρεπε νωρίτερα να πουλήσει κάποιον ποδοσφαιριστή της και δεν το έκανε. Έτσι έμεινε στην Νάπολι. Κάνει προπονήσεις με την ομάδα, αλλά δεν μπαίνει στην αποστολή. Δεν βρίσκεται καν στον πάγκο. Είναι εκτός ομάδας και πρόθεση είναι να φύγει τον Ιανουάριο», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός δημοσιογράφος που μίλησε έπειτα με περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση Τσιτσιρέτι και με… νούμερα, σχολιάζοντας:

«Το κασέ του είναι περίπου στα 700.000 ευρώ. Η Νάπολι τον απέκτησε ελεύθερο, οπότε ό,τι και αν πάρει, θα είναι κέρδος. Και τώρα με το συμβόλαιο του να τελειώνει το 2022, όλα δείχνουν ότι θα πάει για δανεικός. Και απ’ ό,τι γνωρίζουμε η ΑΕΚ έκανε προσέγγιση για δανεισμό 1,5 έτους».

Τέλος, για το αγωνιστικό προφίλ του ποδοσφαιριστή, ανέφερε πως τον θεωρεί δεκάρι που παίζει δεξιά και έχει εκπληκτικό αριστερό πόδι που τον βοηθά να εκτελεί: «Είναι παίκτης που παίζει στο «10», αλλά και δεξιά στο φτερό, όχι όμως winger. Στην Μπενεβέντο στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του έπαιζε δεξιά στο 4-2-3-1 και στο 4-4-2. Έχει εκπληκτικό αριστερό πόδι. Είναι πολύ τεχνίτης και το αριστερό είναι το όπλο του στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν έχει κάτι άλλο σε υψηλό επίπεδο.

Είναι γρήγορος στους μικρούς χώρους με άμεσες πάσες, όχι όμως και στον κενό χώρο. Μοιάζει σαν τον Ινσίνιε (όχι στο επίπεδο) σε κάποια χαρακτηριστικά, αλλά από την δεξιά πλευρά. Αν παίξει αριστερά χάνει την απειλή με το καλό του πόδι προς την εστία. Αυτή την κίνηση από δεξιά να συγκλίνει για να σουτάρει με το αριστερό, την κάνει συνεχώς.

Μετά την φοβερή χρονιά του στην Μπενεβέντο, ήρθε ελεύθερος στην Νάπολι και έπαιζε συνεχώς κάπου δανεικός. Δίχως να ξεχωρίσει. Είχε και κάποιους τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω. Ψάχνει κάπου μια καλή ευκαιρία για να κάνει το restart στην καριέρα του».