Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
1968

Τo "1968" ταξιδεύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Το «1968» συνεχίζει την… περιοδεία του, στο εξωτερικό. Η ταινία για το έπος της "Βασίλισσας" ΑΕΚ θα προβληθεί στο Μόναχο αυτή την Πέμπτη (14/11) και στη Στουτγκάρδη λίγες μέρες αργότερα (17/11) για να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε διάφορα φεστιβάλ. Επίσης, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας (26/11-03/12) και στον πρώτο μήνα του 2020 (21-22/01) θα προβληθεί και στο Λουξεμβούργο.

Η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, έχει ως εξής:

«Το ταξίδι ανά την υφήλιο συνεχίζεται για το «1968».

Η ταινία-έπος των Μάκη Αγγελόπουλου – Τάσου Μπουλμέτη μετά την επιτυχημένη προβολή της στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα, στα φεστιβάλ του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης και της Αδελαϊδας, υπενθυμίζουμε, ότι «ταξιδεύει» στη Γερμανία.

Στο Μόναχο, την Πέμπτη 14/11, στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου (Griechische Filmwoche München) «θα ανοίξει» τη διοργάνωση, με επίσημο καλεσμένο το θρυλικό πλέι μέικερ της «Βασίλισσας» του 1968, και κορυφαίο επιστήμονα Χρήστο Ζούπα. Ακολουθεί η προβολή στη Στουτγκάρδη, στις 17/11, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ομογενών «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» σε συνεργασία με την Hellas Filmbox Berlin.

Η (νεότερη) είδηση είναι, ότι η ΑΕΚ BC δέχθηκε πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λιθουανίας και η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αθλητικών Ταινιών (Lithuanian Sport Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2019. Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ήτοι 21 και 22 Ιανουαρίου, η ταινία θα προβληθεί στο Λουξεμβούργο, από την Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου.

Και το ταξίδι συνεχίζεται…».