Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
14

«Ματιές» στην Αφρική από την ΑΕΚ

Ποιός είπε πως η ΑΕΚ παρακολουθεί και «τσεκάρει» περιπτώσεις παικτών μονάχα από την Ελλάδα και την Ευρώπη; Μέγα λάθος. Οι… κεραίες της Ένωσης είναι στραμμένες προς πολλά και διαφορετικά μέρη σε ό,τι αφορά το κομμάτι του scouting report και δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Το πρόσφατο focus στην περίπτωση του Αλιού Ντιένγκ που αγωνίζεται στην Αλγερία με την MC Alger και η προσπάθεια των κιτρινόμαυρων να αποκτήσουν τα δικαιώματα του 21χρονου μέσου από το Μάλι αποδεικνύουν πως στην ΑΕΚ έχουν μάτια και στην αγορά της Αφρικής, στην οποία υπάρχει τεράστια… δεξαμενή παικτών για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Στην Ένωση εκτός από τον Ντιένγκ, τον οποίο δεν κατάφεραν εν τέλει να φέρουν στα Σπάτα τον Γενάρη, παρά το θετικό report και τις συζητήσεις με την ομάδα στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του, έχουν υπόψιν τους κι άλλες περιπτώσεις παικτών από την «μαύρη ήπειρο».

Εσχάτως, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ έλαβε πρόσκληση, προκειμένου να δώσει το «παρών» στους αγώνες του Copa Africa που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στην Αίγυπτο.

Η σχετική πρόσκληση παραδόθηκε στους παροικούντες την ΠΑΕ από τα χέρια δύο ατζέντηδων. Ο λόγος για τον Χρήστο Γάτση και τον Αιγύπτιο συνάδελφό του και συνεργάτη του Μαμντούχ Είντ, ο οποίος αποτελεί τον ξένο εκπρόσωπό του Άμρ Ουάρντα.

Οι δύο μάνατζερ επισκέφτηκαν την Τρίτη(12/2) τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι και είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τα στελέχη της ομάδας.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το Copa Africa που θα λάβει χώρα από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στην Αίγυπτο και κατά πόσον θα ενδιέφερε την Ένωση να δώσει το «παρών» και να αξιολογήσει δια ζώσης διάφορες περιπτώσεις διεθνών Αφρικανών παικτών, με τον Αιγύπτιο ατζέντη βεβαίως να παίζει σε αυτή την περίπτωση τον ρόλο του «ξεναγού».

Ο Είντ μετέφερε στους ανθρώπους του δικεφάλου πως το Copa Africa αποτελεί μια καλή ευκαιρία για scouting report και συζητήσεις με παίκτες διαφόρων κατηγοριών. Έμπειρους, «ψημένους», ανερχόμενους, ακόμη και παίκτες που θα βγουν δυναμικά στην επιφάνεια για πρώτη φορά μέσω της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή όσα τους μετέφερε ο Αιγύπτιος ατζέντης και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στο κοντινό μέλλον αναφορικά με το αν σκοπεύουν να κάνουν check in στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Copa Africa το προσεχές καλοκαίρι και δεν έχουν λόγο να μην το πράξουν.