Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απάντηση ΑΕΚ σε Ολυμπιακό με τον χαφιέ της Κοκκινιάς - «Ούτε ρουφιάνοι θα γίνουμε, ούτε κουκουλοφόροι Μπατράνηδες»

Απάντηση ΑΕΚ σε Ολυμπιακό με τον χαφιέ της Κοκκινιάς - «Ούτε ρουφιάνοι θα γίνουμε, ούτε κουκουλοφόροι Μπατράνηδες»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σχολίασε την καταγγελία του Ολυμπιακού για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι η ίδια δεν θα προβεί σε καταγγελία στην UEFA για τη «σύσταση συμμορίας».

Η θέση της ΑΕΚ:

«Τώρα που βλέπουν ότι δεν μπορούν αγωνιστικά να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, έχουν επιδοθεί στις καταγγελίες για αφαιρέσεις βαθμών. Καταγγελίες παντελώς αστήρικτες νομικά, που προδίδουν τον πανικό τους. Παρ’ όλα αυτά εμείς ούτε ρουφιάνοι θα γίνουμε, ούτε κουκουλοφόροι Μπατράνηδες! Έχουμε κάθε έννομο συμφέρον, μετά την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη και τις παραπομπές σε δίκη, να προβούμε σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην UEFA ζητώντας την αποβολή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν με ελληνικές και ξένες ομάδες. Δεν θα το κάνουμε! Η δική μας υπερηφάνεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν συνάδει με ταπεινές μεθοδεύσεις και τακτικές»…

Προφανώς αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούν τι ήταν ο Μπατράνης -ή Πατράνης- που αναφέρεται στη θέση της ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν από τους διαβόητους χαφιέδες που έδρασε κυρίως στις συνοικίες του Πειραιά την περίοδο της Κατοχής με δράση στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. 

Διαβάστε έναν διάλογο από το βιβλίο "Αγαπημένο μου Αϊβαλί" του Ντίνου Κουμπάτη που μαρτυράει πως λειτουργούσε αυτός ο άνθρωπος:

Στην περιοχή μας είχαμε αρκετούς δοσίλογους,, ωστόσο ο πιο γνωστός κι ο πιο αιμοβόρος ήταν ο Πατράνης με τα όνομα . Αυτός κατέδωσε πολλούς και το ξέραμε, μα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, τον προστάτευαν οι Γερμανοί. Ένα βράδυ μόνο, κάποιοι που φαίνεται πως το 'λεγε η καρδιά τους, μπήκαν στο σπίτι του με κουκούλες και τον ξυλοκόπησαν άγρια κι από τότε έψαχνε να μάθει ποιοι ήσαν για να τους …περιποιηθεί καταλλήλως ……