Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θετικές οι γνωμοδοτήσεις για την «Αγιά Σοφιά»

Θετικές οι γνωμοδοτήσεις για την «Αγιά Σοφιά»

H σημερινή ήταν η τελευταία ημέρα που είχαν στη διάθεσή τους όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να υποβάλουν στο ΥΠΑΠΕΝ τις γνωμοδοτήσεις τους επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας (καθώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου έκλεισαν), οριστικοποιήθηκε κάτι που είχε διαφανεί από τις προηγούμενες ημέρες (και το σημειώσαμε νωρίτερα), δηλαδή ότι όλες οι υπηρεσίες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση (ακόμη και αυτές που ανήκουν διοικητικά στο Υπουργείο), γνωμοδότησαν θετικά για το έργο, χωρίς κάποια περαιτέρω παρατήρηση για τη Μελέτη. Η μοναδική αρνητική γνωμοδότηση, ήταν αυτή από την πλευρά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, που διατήρησε τη γνωστή στάση του.

Σε ό,τι αφορά στην αυριανή συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με το ΥΠΑΠΕΝ, σε αυτήν αναμένεται να παραστούν οι μηχανικοί της εταιρείας που έχει αναλάβει να τρέξει το έργο, προκειμένου να συζητήσουν για τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας από εδώ και στο εξής, αλλά και για τις επιτροπές που έχει αποφασιστεί να συσταθούν σε Περιφέρεια Αττικής και Υπουργείο, ώστε να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα για την έναρξη των εργασιών.