Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Γαβαλάς: «Γι’ αυτό δεν προχώρησε η μεταγραφή του Ποντένσε στη Γουλβς»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Γαβαλάς μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και εξήγησε γιατί χάλασε η μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τον λόγο που «ναυάγησε» η μεταγραφή του Ποντένσε στη Γουλβς: «Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι έδωσε 7 εκατομμύρια ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του Ποντένσε και ο παίκτης ανήκει στην ομάδα. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα με τον Μέντες και τα ποσοστά, όπως γράφτηκε, που ζήτησε. Ο εκπρόσωπός του θα λάμβανε το μίνιμουμ των ποσοστών που προβλέπεται σε αυτή τη διαδικασία. Η διαφορά ήταν ανάμεσα στις ομάδες και αφορούσε τους όρους του συμβολαίου του και για τον λόγο αυτό σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του Ποντένσε.

Αρκετοί λένε πως το μυαλό του ήταν ήδη στην Αγγλία πριν καν κυλήσουν οι εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του και ενδεχομένως αυτό να προκαλεί μια δυσαρέσκεια, αλλά να γνωρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα από τη στιγμή που είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Γνωρίζετε ότι ο Ολυμπιακός φημίζεται για τις σκληρές διαπραγματεύσεις σε υποθέσεις που αφορούν ποδοσφαιριστές που πρόκειται να πωληθούν. Με βάση όσα σας ανέφερα, αρκετά απ' όσα έχουν γραφτεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αν έρθει η Γουλβς με μια άλλη πρόταση, θα τη συζητήσει ο Ολυμπιακός; «Ξεκαθάρισα ότι υπήρξε διαφορά ανάμεσα στους όρους του συμβολαίου και δεν έχει να κάνει με το ποσοστό του Μέντες».

Για το αν η διαφορά ήταν στο συνολικό ποσό ή τον τρόπο καταβολής των χρημάτων: «Θα μου επιτρέψετε να μην μπούμε σε λεπτομέρειες».