Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Κόμπι Μπράιαντ: Ο κατασκευαστής του ελικοπτέρου ζητάει να συμμετέχει στις έρευνες μετά το τρίτο ατύχημα

Το μοιραίο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και άλλα 7 άτομα ήταν το Sikorsky S-76B, το οποίο χρησιμοποιείται αρκετά στις αποστολές διάσωσης, αλλά και στη μεταφορά των VIP.

Μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 12 άτομα, έχει ως μέγιστη ταχύτητα τα 178 μίλια ανά ώρα, ενώ το κόστος του υπολογίζεται περίπου στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Έμελλε, όμως, να αφαιρέσει τη ζωή ενός θρύλου του ΝΒΑ, του «Black Mamba», βυθίζοντας σε θλίψη όλο τον πλανήτη.

Ο κατασκευαστής του, Lockheed Martin, εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία ζητάει να συμμετέχει στις έρευνες που πραγματοποιεί το «National Transportation Safety Board», καθώς, όπως αναφέρει, η ασφάλεια των πελατών αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο.

Βέβαια, εδώ αξίζει να τονίσουμε πως τα τελευταία 7 χρόνια το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Independet», έχει εμπλακεί σε άλλα δύο ατυχήματα.

Το ένα ήταν το 2013, όταν σκοτώθηκαν 4 άτομα στον Καναδά και το άλλο το 2017, όταν έχασαν την ζωή τους 7 άνθρωποι.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά σε όλους όσους επηρεάζονται από το σημερινό ατύχημα του Sikorsky S-76B στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Έχουμε έρθει σε επαφή με National Transportation Safety Board και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια και υποστήριξη στις αρχές διερεύνησης. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα για εμάς.

Αν υπάρξουν αξιόλογα ευρήματα θα ενημερώσουμε τους πελάτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lockheed Martin.