Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ALAFOYZOS

Αλαφούζος: «Εχουμε αδικηθεί, αλλά φέτος είναι από τις καλύτερες χρονιές διαιτητικά»

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα των Big 4 που δεν έδωσε στη δημοσιότητα, επισήμως ή ανεπισήμως τις θέσεις της, ή τα λόγια του μεγαλομετόχου της κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Απόψε, όμως, δημοσιοποιήθηκε η κεντρική τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της πράσινης ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη:

«Από το 1993, το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι διαιτησίες. Και φέτος έχουμε αδικηθεί, έχουμε παράπονα σε κάποιους αγώνες αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι τη φετινή χρονιά παρατηρείται μια σημαντική βελτίωση. Το VAR έχει βοηθήσει, οι ξένοι διαιτητές έχουν βοηθήσει, η εποπτεία της UEFA έχει συμβάλει και εν τέλει θεωρώ ότι φέτος είναι από τις καλύτερες χρονιές διαιτητικά».

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η άποψη του Αλαφούζου για την τωρινή κατάσταση, παρότι ο Παναθηναϊκός έχει διαμαρτυρηθεί φέτος για διαιτητικές αποφάσεις (χαρακτηριστικά τα ματς εναντίον της Ξάνθης, του ΠΑΟΚ και πρόσφατα εναντίον του Ολυμπιακού).

Οι πράσινοι θεωρούν ότι λάθη γίνονται αρκετά και πως ο Παναθηναϊκός έχει αδικηθεί, ταυτόχρονα όμως εκτιμούν ότι λόγω του VAR και των ξένων διατητών η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια. Και σταθερά τουλάχιστον προς το παρόν τάσσονται υπέρ των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών FIFA και UEFA...