Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στην Αστυνομία τα… έριξε ο Ολυμπιακός - Μέσα στη μέρα η απόφαση για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στην Αστυνομία τα… έριξε ο Ολυμπιακός - Μέσα στη μέρα η απόφαση για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League βρέθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία απολογήθηκε για τα επεισόδια των οπαδών της με την Αστυνομία πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, όπου υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού.

Μετά τη δίωξη, μάλιστα, του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος συμπεριέλαβε και το άρθρο 15 4β, οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους από 2 ως 4 αγωνιστικές, αλλά και με πρόστιμο 50 ως 200.000 ευρώ.

Σε αυτό που στάθηκε ο δικηγόρος των Πειραιωτών Γιάννης Χατζησαββάογλου είναι ότι τα επεισόδια δεν έγιναν σε χώρο ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σημειώνοντας πως έλαβαν χώρα μεταξύ των δύο πάρκινγκ του φαληρικού γηπέδου. 

Παράλληλα, κατέθεσε ένσταση “άκυρης κλήσης” για τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, καθώς η κλήση “δεν είχε τα σωστά αναγνωστέα έγγραφα”.

Ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ο οποίος ανέφερε ότι: “Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν λόγω λανθασμένου χειρισμού της Αστυνομίας. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει πρώτα η αποστολή του Παναθηναϊκού στις 5:45 μ.μ. και μετά από περίπου 10 λεπτά εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν έγινε, όμως, αυτό, αλλά το αντίθετο.

Έξω από το γήπεδο είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν 200 φίλαθλοί μας που θα εμψύχωναν την αποστολή. Η Αστυνομία, ωστόσο, δεν επέτρεψε να πλησιάσουν στην είσοδο του σταδίου και τότε δημιουργήθηκε η ένταση που κράτησε για 5-6 λεπτά. Ήταν λάθος της Αστυνομίας. Δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί. Διαφορετικά δεν θα είχε συμβεί τίποτα”, είπε μεταξύ άλλων.

Η απόφαση από την αθλητική δικαστή Μαρία Τσαγκιά αναμένεται εντός της ημέρας.