Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Συνεχίζεται η συνεδρίαση στην ΕΕΑ - Δεν… αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Μαραθώνια είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ξεκίνησε με θέμα με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού περί «σχέσεων» ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Έπειτα από διακοπή μίας ώρας, η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, για πρόσθετη παρέμβαση δεν έγινε δεκτό, όπως δεν έγινε δεκτό και το αίτημα για να τηρηθούν πρακτικά.

Αντίθετα, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η Ξάνθη, λόγω της απουσίας του εκ των μετόχων της, Πολυχρόνη Συγγελίδη.

Η ΕΕΑ έδωσε προθεσμία μίας ώρας στις εμπλεκόμενες πλευρές για να εξετάσουν τον φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση που εστάλησαν από άγνωστο αποστολέα. Για την ώρα είναι ασαφές αν τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη ή όχι.

Το σίγουρο είναι ότι τα δύο ζητήματα που θα εξεταστούν αφορούν τη μετοχική σύνθεση της Ξάνθης και την υπόθεση πιθανής πολύϊδιοκτησίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 2:00, που αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση, θα έρθει και ο δικηγόρος του κ. Συγγελίδη.

Η διαδικασία, πάντως, αναμένεται πολύωρη και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί το βράδυ.

Η απόφαση που θα ληφθεί από την Επιτροπή δεν θα αφορά σε συγκεκριμένη ποινή, καθώς θα βγει ένα πόρισμα ελέγχου, το οποίο θα σταλεί στα πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας που θα πράξουν αναλόγως.

Οι «βαρύτερες» ποινές που προβλέπονται για πολυϊδιοκτησία είναι αποβολή από το πρωτάθλημα και υποβιβασμός.